zaterdag 13 oktober 2012

Donuts met chocoglazuur

Hmmmm.... Donuts, wie lust ze niet. Ze zijn super lekker, zeker met dat gekleurde glazuur eroverheen. Maar hoe maak je ze eigenlijk? Hier een recept om ze thuis zelf te maken.




Wat heb je allemaal nodig?
375 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Gist
40 g suiker
snufje zout
2 eidooiers (middel)
150 ml lauwe melk
60 g gesmolten, afgekoelde boter
Dr. Oetker Chocoglazuur
100 g hagelslag
plasticfolie
frituurpan
frituurolie



Wat moet je allemaal doen?
Zeef de bloem boven een beslagkom. Meng de gist door de bloem. Voeg de suiker, het zout, de eidooiers, melk en boter toe en kneed het met een mixer met deeghaken eerst op de laagste stand en vervolgens op de hoogste stand in ongeveer vijf minuten tot een deeg. Dek de kom af met plasticfolie en laat het een half uur rijzen op kamertemperatuur. Bestrooi een werkblad met een dun laagje bloem en kneed het deeg nog een keer kort door. Rol het uit tot een lap van 1 cm dik. Steek cirkels met een doorsnede van 9 cm, steek vervolgens een kleine cirkel uit het midden, zodat de donutvorm ontstaat. Leg de ringen op een bord of bakplaat. Dek het af met het folie en laat het nog een keer een half uur rijzen. Verwarm de frituurpan tot 180°C. Bak de donuts aan beide kanten goud bruin. Haal het deeg met een schuimspatel uit de pan. Leg de donuts in een vergiet om ze te laten uitlekken en afkoelen.

Verwarm de chocoglazuur volgens de aanwijzingen op het zakje. Bestrooi het zachte glazuur met hagelslag.


Variatietip:
Je kunt de donuts ook versieren met Gebaksglazuur of Roze Glazuur.





X- Kelsey


Bron




1 opmerking: